Zanimljivosti

Viega – svjetski lider u instalacijskoj tehnici

Predstavljamo vam njemačku tvrtku Viega – lidera na svjetskom tržištu instalacijske tehnike i dugogodišnjeg partnera tvrtke Regulator.

Obiteljska tvrtka s tradicijom dugom 115 godina

1899. Franz-Anselm Viegener utemeljio je ovo obiteljsko poduzeće čija je početna djelatnost bila proizvodnja pipa za pivo, koje su prodavali okolnim pivnicama i lokalima. Međutim, brzo se razvilo poduzeće i proširila ponuda, prvo na odljevne i preljevne garniture, a kasnije  i tehniku cijevnih spojeva od bakra, kao i proizvode od umjetnih materijala za sanitarno područje. Uvođenjem sustava Profipress sredinom 1990-ih godina, kao i otkrićem tehničkog rješenja SC-Contur 2000. godine, Viega je već dvaput zaredom revolucionirala tržište – što čini još i danas.

Lider na svjetskom tržištu

U međuvremenu je Viega postala lider na svjetskom tržištu s deset lokacija na cijelom svijetu, više od 4.000 djelatnika i širokim asortimanom proizvoda za cjelokupnu instalacijsku tehniku. Pritom su, unatoč dojmljivom razvoju, uspjeli zadržati vrijednosti, koje su krasile poduzeće od početka s naglaskom na brigu o djelatnicima.

Viega zapošljava preko 4.000 djelatnika diljem svijeta

Vrijednosti tvrtke Viega

Odgovornost

Kao lider na svjetskom tržištu, u poduzeću Viega u cijelosti su svjesni svoje odgovornosti. Zbog toga se posebno zauzimaju za temeljne važne teme iz branše, aktivno surađuju u izradi normi i propisa, prenoise svoje znanje na seminarima i iz njega razvijaju područja vlastitih kompetencija.

Valjanost pitke vode

Očuvanje valjanosti pitke vode suštinska je kompetencija poduzeća Viega. Svojim kupcima Viega pruža potporu u vidu opsežnog servisa i seminara na temu očuvanja valjanosti pitke vode. U slučaju ispravne provedbe stečenog znanja mogu se onda primijeniti inovativna rješenja tvrtke. To su, primjerice, proizvodi s funkcijom Viega Hygiene+, koji pomažu u izbjegavanju stagnacije i kritičnih temperatura u instalacijama pitke vode.

Dizajn

Viega je konstantno razvijala svoj program predzidnih instalacija.  Više od 100 nagrada za dizajn govore same za sebe i u najmanju su ruku podjednako dojmljive kao i jasan govor oblika Viega proizvoda.

Proizvodni program tvrtke Viega

Protupožarna zaštita

Kad je riječ o protupožarnoj zaštiti, Viega uvijek iznova dokazuje svoju kompetentnost. Raznovrsna ponuda cjevovodnih sustava i kombinacija, ispitanih u pogledu tehnike protupožarne zaštite, udovoljava visokim zahtjevima preventivne protupožarne zaštite. Tako se, primjerice, svi cjevovodni sustavi poduzeća Viega mogu polagati s nultim razmakom. A to pak omogućuje da se na kvalificiran način izvedu posebno provodnice vodova i da se pritom čak i nadaleko nadmaše normativni standardi. A time i zajamče optimalni preduvjeti za sigurne kućanske instalacije.

Energetska učinkovitost

Zahvaljujući inovativnim sustavima površinskog grijanja/hlađenja i izolacijama za  cjevovodne sustave svojim kupcima Vietga nudi mogućnost energetski učinkovite i postojane gradnje. Uz pomoć suvremene instalacijske tehnike znatno se smanjuje potrošnja i uvijek se troši samo onoliko energije koliko je uistinu i potrebno.

Inovacije

Svakoga dana iznova djelatnici Viege rade na području istraživanja i razvoja na poboljšanju proizvoda i postavljanju novih mjerila diljem svijeta novim inovacijama. Uvođenje sustava Profipress, koji ju je doveo u poziciju lidera na svjetskom tržištu, i otkriće tehničkog rješenja Viega SC-Contur, uz pomoć kojeg su revolucionirali instalacijsku tehniku, samo su dva od brojnih dojmljivih primjera.

Inovativna rješenja zaštitni su znak Viega proizvoda

Viega posjeduje bezbrojne prve prijave patenata, koje naglašavaju zahtjev za međunarodnim liderom u području inovacija. Povrh toga, zahvaljujući ogromnoj nadarenosti za otkrića nije se silno razvio samo svaki pojedini proizvod, nego i cjelokupna lepeza proizvoda. Zbog toga su u području svih proizvoda upravo inovacije poduzeća Viega one koje obogaćuju tržište.

Regulator Vinkovci dugogodišnji je suradnik tvrtke Viega. U našoj poslovnici u Vinkovcima možete dobiti potpune informacije i stručne savjete te kupiti sve proizvode ove renomirane svjetske tvrtke.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)