Zanimljivosti

Vargon – visoko kvalitetne cijevi proizvedene u Hrvatskoj

Vargon d.o.o. jedan je od partnera Regulatora s kojim uspješno surađujemo već više od 20 godina. Vargon se nalazi u industrijskoj zoni Kukuljanovo, nedaleko od Rijeke, te je vodeći regionalni proizvođač plastičnih cijevi i spojeva za kućnu i uličnu primjenu.

Povijest Tvrtke

Vargon je snovan 1990. godine na temeljima kovinotokarskog obrta Stjepana Brašnića čiji počeci datiraju još od 1973. godine. Mala radionička proizvodnja u početku je bila usmjerena na obradu metala kojom se bavila do 1992. godine. Od te godine Vargon d.o.o. započinje s novim programima, odnosno počinje se baviti proizvodnjom plastičnih cijevi za dovod i odvod vode. 2004. godine sele na novu lokaciju (cca 57.000 m2, od čega približno 12.000 m2 zatvorenog prostora) što im pomaže u daljnjem razvoju.

Tvrtka je prvi prozvođač cijevi i spojnih elemenata za kućnu kanalizaciju od polipropilena u Hrvatskoj. Taj je materijal ekološki čist, a zamjenio je tvrdi PVC. Poslovna politika Vargona je uvijek bila usmjerena na uvođenje što suvremenije tehnologije uz daljnje proširenje asortimana proizvoda kako bi što bolje zadovoljili potrebe tržišta. Posebne napore ulažu u otvaranje novih vanjskih tržišta kao što su Njemačka, Saudijska Arabija, Čile i sl.

Proizvodnja

Osnovna djelatnost tvrtke Vargon d.o.o. je proizvodnja plastičnih cijevi za različite namjene te pripadajućih spojnih dijelova.

Vargon plastična cijev prolazi kroz zid kupaonice

Pod proizvodnim programom Vargokal možete vidjeti cjelokupnu paletu cijevi i spojeva za kućnu kanalizaciju. Cijevi i spojevi za kućni dovod vode okupljeni su pod proizvodnim programom Vargoterm. Vargoplen je linija proizvoda od polietilena namijenjenih za provođenje dovoda vode do objekta.

Proizvode i dvije vrste cijevi za zaštitu kabela (optičkih, strujnih i telekomunikacijskih): Vargokal protect i Vargoplen protect.

Najnovija linija proizvoda je Vargokor, a riječ je o liniji rebrastih cijevi većih promjera za uličnu kanalizaciju. Uz rebraste cijevi, u ponudi imaju i vlastita revizijska okna te drenažne cijevi.

Tvrtka u svojoj proizvodnji brine o okolišu, što je potvrđeno i standardom kvalitete ISO 14001.

U poslovnici Regulator d.o.o. u Vinkovcima možete kupiti sve proizvode ove renomirane tvrtke, uz besplatnu dostavu i sjajne uvjete plaćanja.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)