Zanimljivosti

Što znači “Inverter klima”?

Kada razgovaramo o klima uređajima jedna od osnovnih podjela je ona na Fix-speed klime (poznate i kao obične klime) i Inverterske klime. Fix-speed klime su jeftinije, no prilikom kupovine najčešće ćete biti savjetovani kupiti invertersku klimu. Objasnit ćemo koje ja zapravo razlika te zašto i mi smatramo da su inverterske klime dugoročno bolja investicija.

Fix-speed klimatizacijski uređaji

Fix-speed klima uređaji imaju jednu brzinu rada. Dakle, kompresori kod ovakvih uređaja ili rade ili ne, što ih uvelike ograničava. Ovakve klime karakteriziraju velike temperaturne amplitude te veća potrošnja električne energije. Fix-speed klime ne mogu održavati željenu temperaturu već se pali kada vam je temperatura veća od željene, a potom se gasi kada se dostigne željena temperatura (ili kada postigne nižu od željene).

Inverter klimatizacijski uređaji

Inverterska tehnologija je moderna tehnologija koja omogućuje kontrolu rada brzine kompresora. Kada upalite klima uređaj kompresor radi snagom i do 140% kako bi rashladio prostor, a potom smanjuje snagu kako se bliži željenoj temperaturi. Inverterska tehnologija potom omogućuje rad kompresora na način da održava postignutu temperaturu te se tu ostvaruju najveće uštede energije u odnosu na fix-speed klima uređaje.

inverter klima uređaj

Inverter vs Fix-speed

Inverter klima uređaji:

  • do 30% učinkovitiji od fix-speed klima uređaja te dugoročno predstavljaju isplativiju investiciju
  • karakterizira ih tiši rad
  • brže postižu željenu temperaturu
  • održavaju željenu temperaturu (nema amplituda)

Fix-speed klime:

  • početna cijena im je prihvatljivija
  •  pale se/gase po potrebi
  • bučnije su
  • polako postižu željenu temperaturu.
  • amplitude u temperaturi (previše ohlade prostor pa dopuste da se prostor ponovno zagrije prije nego što opet počnu rashlađivati)

Trebate li savjet pri kupovini klima uređaja, obratite nam se s povjerenjem. Regulator d.o.o. ovlašten je za montažu i servis LG, Mitsubishi, Gree, Toshiba, Daikin, Midea, Korel, Azuri, Samsung i Vivax klimatizacijskih uređaja te u našoj ponudi možete pronaći sve proizvode spomenutih brandova po najpovoljnijim cijenama uz besplatnu dostavu i mogućnost plaćanja do 12 PBZ rata na mjestu ugradnje.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)