Zanimljivosti

FZOEU zatvorio Javni poziv za za obnovljive izvore energije

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je 17. srpnja 2019. u 16 sati zatvorio Javni poziv za sufinanciranje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama.

„Građani su pokazali veliki interes da u svojim kućanstvima počnu koristiti obnovljive izvore energije pa je tako na ovaj javni poziv u relativno kratkom roku pristiglo gotovo 700 zahtjeva.“ rekao je povodom zatvaranja poziva direktor Fonda Dubravko Ponoš. Pristigle prijave će se obrađivati prema redu zaprimanja, a sredstva će se odobriti svima onima koji imaju potpunu dokumentaciju te su njihove prijave u okviru raspoloživog budžeta od 11 milijuna kuna. „Vjerojatno nećemo biti u u mogućnosti prihvatiti sve pristigle zahtjeve i morat ćemo povući crtu, međutim s ovim programom svakako planiramo nastaviti i u idućoj godini. U posljednje 2 godine svi naši programi sufinanciranja su konstantni, tako da i građani i projektanti i izvođači i distributeri znaju što mogu očekivati.“ istaknuo je direktor Fonda Dubravko Ponoš, dodavši da je za poticanje obnovljivih izvora u kućama u protekle 2 godine bilo dostupno 23 milijuna kuna.

Podsjetimo, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je 26. lipnja objavio Javni poziv za sufinanciranje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama te je građanima dostupno 11 milijuna kuna. Fond na ovaj način želi potaknuti građane na korištenje lokalno dostupnih izvora energije, poput biomase, energije sunca ili geotermalne energije, te pomoći građanima da postanu manje ovisni o cijenama fosilnih goriva.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)