Zanimljivosti

Vaillant aroTHERM dizalice topline – dobitnik prestižne reddot nagrade za dizajn

Vaillant aroTHERM split sustavi zadovoljavaju najviše kriterije ocjenjivanja te su slijedom toga nagrađeni nagradom Red Dot Design Award 2018. Tvrtke i dizajneri iz 59 zemalja natjecali su se s više od 6.300 inovacija za ovu prestižnu nagradu za dizajn.

Obrazloženje žirija glasi: Ova dizalica topline plijeni konceptom orijentiranim na korisnikove potrebe te jednostavnom uporabom. Funkcionalnost i suvremeni jezik dizajna pritom idu ruku pod ruku.

Vaillant aroTHERM split dizalice topline

Zračne dizalice topline omogućavaju efikasno grijanje i hlađenje željenog prostora, a posebno su pogodne za ugradnju u krajevima s toplijom klimom. Pravilno dimenzionirane dizalice topline mogu osigurati toplinsku i rashladnu energiju cijele godine i na svim geografskim lokacijama u Hrvatskoj.

Vaillant će od lipnja ove godine upotpuniti postojeći segment dizalica toplina zrak/voda u izvedbi split koja dodatno pojednostavljuje instalaciju i osigurava veću učinkovitost u odnosu na monoblok izvedbu. Split sustav u prijevodu znači da su spojne cijevi između vanjske i unutarnje jedinice napunjene rashladnim plinom, a ne mješavinom glikola i vode kao što je to slučaj kod monoblok sustava. Korištenjem rashladnog plina kao medija za prijenos topline automatski se rješava zaštita od smrzavanja vanjskog dijela cjevovoda, a i same cijevi su manjeg promjera što pojednostavljuje instalaciju i smanjuje cijenu.

U ponudi će biti dostupno 5 izvedbi dizalica topline (3,5 – 12 kW)

Dosadašnji raspon učinka od 5, 8, 11 i 15 kW (A7/W35 °C) dodatno je proširen u verziji split na 3,5, 5, 7, 10 i 12 kW (A-7/W35 °C). Ovi učinci definirani su na vanjskoj temperaturi zraka od -7 °C što znači da je učinak uređaja u standardnim uvjetima (temperatura zraka od +7 °C) još i viši, što na primjeru aroTHERM-a od 12 kW znači da ima više od 15 kW te time stoji uz bok postojećem modelu od 15 kW.

Prodaja modela snage 3,5, 5 i 7 kW kreće u lipnju, dok ćemo za modele od 10 i 12 kW pričekati kraj godine.

vaillant dizalica topline, vaillant reddot award, vaillant ovlašteni ervis, vaillant servis vinkovci, vaillant ovlaštena montaža

Dvije varijante unutarnjih jedinica

Uz vanjske jedinice u ponudi će se naći i dvije varijante unutarnjih jedinica, jedna koja objedinjuje regulaciju dizalice topline, dodatni električni grijač, ekspanzijsku posudu kruga grijanja, troputni prekretni ventil za pripremu PTV, i izmjenjivač topline freon/voda s cirkulacijskom crpkom kruga grijanja/PTV te drugi, kompaktni unutarnji modul s integriranim spremnikom PTV – naziva uniTOWER. Uređaj uniTOWER sadrži sve prethodno navedene komponente uz dodatak spremnika sanitarne vode volumena 190 litara. Uz uniTOWER moguće je naručiti spektar dodatnog pribora koji čitavu instalaciju pojednostavljuju te skraćuje vrijeme instaliranja na jedan radni dan.

Vaillant je oduvijek pokazivao razumijevanje prema potrebama korisnika koji danas sve više zahtijevaju kompletna, sustavna i inteligentna rješenja, uz važnost očuvanja okoliša i smanjenje troškova te maksimalnu udobnost. Novi proizvod aroTHERM split jasan je pokazatelj da Vaillant stavlja najveći naglasak na obnovljive izvore energije i razvoj naprednih sustava s dizalicama topline, solarnim kolektorima i fotonaponskim modulima.

Trebate li više informacija o aroTHERM split dizalicama topline i ostalim sustavnim rješenjima, obratite nam se s povjerenjem. Regulator d.o.o. dugogodišnji je član Vaillant Servis Sistem ovlaštene mreže servisera, a u našoj poslovnici u Vinkovcima možete pronaći sve Vaillant proizvode uz sjajne uvjete, besplatnu dostavu i ovlaštenu montažu.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)