Savjeti

Zašto odabrati kondenzacijski bojler?

Iako je učinkovitost kondenzacijskih uređaja, poznatijih pod nazivom kondenzacijski bojleri, znatno veća od klasičnog plinskog uređaja, visoka cijena je jedan od glavnih razloga zašto se kupci i dalje rijetko odlučuju za njega. No, bez obzira na veće početno ulaganje, kondenzacijski uređaji predstavljaju isplativu investiciju.

Kako radi kondenzacijski bojler?

Plinska kondenzacijska tehnologija ekonomičan je postupak regeneracije topline. Vodena para nastala tijekom izgaranja prirodnog plina sadrži toplinsku energiju. Kod uobičajenih sustava ova toplinska energija se ispušta van u obliku dimnih plinova. Kondenzacijska tehnologija pak iskorištava energiju sadržanu u dimnim plinovima, rashlađuje ju i pretvara u vodu. To znači da se toplina kondenzacije sadržana u dimnim plinovima dodaje ukupnoj toplinskoj energiji te se i ona iskorištava za opskrbu sustava, a samim time se dobiva i veća toplinska energija.

Dakle, osim što kondenzacijski uređaji optimalno koriste plin kao resurs, dodatno koriste i toplinsku energiju iz plinova koji se kod klasičnih uređaja odbacuju. Na taj način stvara se značajna razlika u potrošnji energenta u odnosu na klasični sustav.

Prikaz Vaillent kondenzacijskog bojlera

Regulator Vinkovci ovlašteni je Vaillant serviser

Pozovite stručnjaka prije ugradnje

Prije kupovine kondenzacijskog uređaja konzultirajte se sa iskusnom i stručnom osobom kako bi napravili procjenu jesu li grijaća tijela u objektu dostatna za ovakav sustav grijanja. S obzirom da kondenzacijski bojleri, kao i klasični, ispuštaju plin, potrebno je pozvati dimnjačara kako bi provjerio ispravnost i funkcionalnost dimnjaka. Svi dijelovi dimovodnog sustava moraju biti certificirani kako bi sustav radio ispravno i sigurno.

Ovlašteni Vaillant servis

Imate li kakvih pitanja vezano uz odabir i postavljanje kondenzacijskih plinskih bojlera obratite nam se s povjerenjem.

Tvrtka Regulator d.o.o. već 25 godina uspješno montira i održava sustave grijanja na području Vukovarsko-srijemske županije.

Ovlašteni smo Vaillant serviser te vam možemo ponuditi kondenzacijske bojlere spomenutog proizvođača po najpovoljnijim cijenama, ovlašteno puštanje u pogon te besplatnu dostavu na području Vukovarsko-srijemske županije (Vinkovci, Vukovar, Ilok, Županja te okolna mjesta). Uz Vaillant u našoj ponudi možete pronaći kondenzacijske bojlere drugih renomiranih proizvođača – Bosch, Viessman, Buderus.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)