Savjeti

Ukoliko već niste – pripremite se za sezonu grijanja!

logo crna velika kućica

Iako i dalje prevladavaju ugodne jesenkse temperature, već smo dobrano zagazili u listopad. Ovisno o izolaciji stambenog prostora i svakodnevnim potrebama, domovi su se počeli grijati i krajnje je vrijeme pobrinuti se da u sezonu pravog grijanja uđete sa potpuno ispravnim sustavom. Neke stvari možete napraviti sami, dok je za druge ipak potrebno pozvati stručnu i ovlaštenu osobu.

ŠTO MOŽETE SAMI NAPRAVITI

Radijatori koji u sebi zadržavaju zrak slabije griju i mogu proizvoditi neobične zvukove, stoga se pobrinite odzračiti ih prije početka sezone grijanja.

  • KONTROLA TERMOSTATA

Provjerite baterije u termostatu i ispravnost uređaja na vrijeme.

  • PROVJERA TLAKA U BOJLERU

Provjerite jesu li vrijednosti tlaka usklađene s preporukama proizvođača.

  • KONTROLA CJELOKUPNOG SUSTAVA

Provjerite bojler, cijevi i ostale dijelove sustava grijanja kako bi uočili curenja ili eventualna oštećenja.

KADA TREBA POZVATI MAJSTORA

  • REDOVITI SERVIS PLINSKOG BOJLERA

Plinski bojler je potrebno redovito održavati i servisirati. Najbolje vrijeme za pregled bojlera je jesen, prije nego počne svakodnevno raditi u većem obujmu. Nemojte čekati kvar bojlera kako bi pozvali mastora – serviseri su u jesen i zimu najzaposleniji i možete čekati i po tjedan dva prije nego dođete na red.

Uz redoviti pregled i mali servis bojlera, svakih nekoliko godina potrebno je napraviti veći servis plinskog bojlera koji uključuje kemijsko čišćenje primarnog i sekundarnog izmjenjivača (kako bi se otklonio kamenac).

  • NEUSKLAĐENOST TLAKA U BOJLERU

Tlak u bojleru namješten je u skladu s preporukama proizvođača, od strane ovlaštenom majstora prilikom instalacije bojlera. Provjerite jesu li vrijednosti usklađene s preporukama te ukoliko nisu pozovite stručnog servisera. Za Vaillant plinske uređaje optimalan tlak je 1-2 bara.

Majstora trebate pozvati ukoliko vrijednosti tlaka bojlera nisu usklađene s preporukama proizvođača.

  • KONTROLA DIMNJAKA

Dimnjak je važan dio sustava grijanja i s razlogom ga treba pregledavati i čistiti svake godine. Neodržavan dimnjak može predstavljati opasnost za zdravlje stanara.

Servisirajte i održavajte redovito sve dijelove sustava grijanja redovito kako bi zimu dočekali bezbrižno, a ukoliko uočite kakve nepravilnosti u radu obratite nam se s povjerenjem.

Regulator je dugogodišnji ovlašteni Vaillant serviser i član VSS mreže servisera. Naši serviseri izlaze na teren na području Vinkovaca, Vukovara, Iloka, Županje, Osijeka i okolnih mjesta.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)