Savjeti

Proljeće – idealno vrijeme za servis klima uređaja

Servis unutanrje jedinice klima uređaja

Klima uređaj je potrebno redovito održavati i kontrolirati, a jednom godišnje je preporučljivo napraviti mali servis. Idealno vrijeme za to je proljeće. Uređaj je za vrijeme hladnih zimskih mjeseci većini ljudi proveo u stanju mirovanja, ili su ga koristili za grijanje i dogrijavanje doma. Velika je, dakle, vjerojatnost da je klima radila smanjenim kapacitetom u odnosu na ljetne mjesece koji tek slijede i sada je najbolji trenutak za obaviti redovan pregled i servis uređaja.

Zašto je potrebno redovno servisirati klimu

Kao i kod svakog uređaja, a isto vrijedi i za klima uređaje, redoviti pregled i kontrola te servis u propisanim intervalima jamče siguran i dugotrajan rad.

Klima uređaji griju i hlade prostor u kojem boravimo, a s obzirom na skupljanje vlage u njima predstavljaju idealno mjesto za razvijanje bakterija i gljivica. Upuhivanje takvog zraka, kao i prašine i prljavštine koja se nakuplja u uređaju, može uzrokovati zdravstvene poteškoće kod alergičara i male djece.

Samostalni pregled klima uređaja

Svaki vlasnik klime uređaj treba redovito pregledavati i brinuti se da sve radi kako treba. Kontrolirajte vanjsku jedinicu i cijev za odvod kondenzata, pogledajte ima li kakvih oštećenja te očistite dijelove od lišća i drugih prljavština. Možete oprati filtere s vanjske strane uređaja, prema uputama proizvođača, te promjeniti baterije u daljinskom upravljaču.

Neugodan miris iz klime, glasno brijanje, kapanje vode i slične poteškoće pri radu znakovi su da uređaj treba prekontrolirati stručna osoba te napraviti servis.

Što uključuje servis klime

Servis klima uređaja od strane ovlaštenog servisera znači da će cijeli postupak biti napravljen prema uputama proizvođača, od strane osobe koja je obučena za taj posao. Servis klime koju obavljaju stručni djelatnici tvrtke Reuglator obuhvaća:

  • čišćenje filtera unutarnje jedinice
  • dezinficiranje isparivača unutarnje jedinice
  • čišćenje ventilatora unutarnje jedinice
  • čišćenje maske unutarnje jedinice
  • čišćenje odvoda kondezata
  • kontrola količine rashladnog medija
  • općenita kontrola ispravnosti.

Trebate li pomoć pri čišćenju uređaja ili redoviti servis, obratite nam se s povjerenjem. Regulator d.o.o. ovlašten je za montažu i servis LG, Mitsubishi, Gree, Toshiba, Daikin, Midea, Korel, Azuri, Samsung i Vivax klimatizacijskih uređaja.

U našoj ponudi možete pronaći sve proizvode spomenutih brandova po najpovoljnijim cijenama uz besplatnu dostavu i mogućnost plaćanja do 12 PBZ rata na mjestu ugradnje.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)