Savjeti

Pripremite sustav za sezonu grijanja

Jesen je vrijeme kada je potrebno napraviti kontrolu kompletnog sustava grijanja kako bi spremni dočekali zimu. Osnovni pregled sustava grijanja možete sami napraviti, no ukoliko uočite eventualne poteškoće potrebno je pozvati stručnjaka kako bi se problem otklonio na vrijeme.

Kontrola dimnjaka

Zakonski je propisana redovita godišnja kontrola građevinskog stanja i čišćenja dimnjaka bez obzira bio on u uporabi ili ne. Dimnjak trebate čistiti zbog vlastite sigurnosti – neodržavani dimnjaci mogu izgubiti svoja svojstva i postati opasnost za vaš dom.

Odzračivanje radijatora

Radijatori koji u sebi zadržavaju zrak slabije griju i mogu proizvoditi neobične zvukove, stoga se pobrinite odzračiti ih prije početka sezone grijanja. Nakon toga prekontrolirajte tlak u sustavu grijanja. Ako je prenizak, potrebno je vodom nadopuniti sustav.

Tlak u bojleru

Tlak u bojleru podešen je u skladu s preporukama proizvođača, od strane ovlaštenom majstora prilikom instalacije bojlera (za Vaillant plinske uređaje optimalan tlak je 1-2 bara). Provjerite jesu li vrijednosti usklađene s preporukama te ukoliko nisu pozovite stručnog servisera.

Ispravnost bojlera i sustava grijanja

Plinski bojler je potrebno servisirati jednom godišnje kako bi se osigurao pravilan i ekonomičan rad te kako bi se izbjegli veći kvarovi. To posebno vrijedi za starije uređaje, no nemojte zanemarivati redovito servisiranje i ako bojler radi bez poteškoća.

Preporuka je prekontrolirati i sve cijevi i spojeve plinskog sustava grijanja.

Kontrola termostata

Prekontrolirajte radi li ispravno sobni termostat i po potrebi zamijenite baterije.

Servisirajte i održavajte redovito sve dijelove sustava grijanja redovito, a ukoliko uočite kakve nepravilnosti u radu obratite nam se s povjerenjem.

Regulator je dugogodišnji ovlašteni Vaillant serviser i član VSS mreže servisera. Naši serviseri izlaze na teren na području Vinkovaca, Vukovara, Iloka, Županje, Osijeka i okolnih mjesta.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)