Savjeti

Pripremite klima uređaj za sezonu grijanja

održavanje i serivs klima uređaja, vinkovci, vukovar, ilok, županja, kvar klime, kapanje klime, zaleđena klima, kapanje iz klime,

Jesen je savršeno razdoblje za provjeru i održavanje klima uređaja i pripremu za nadolazeće hladnije dane. Nakon proljeća i ljeta, razdoblja u kojima je klimatizacijski uređaj redovito rashlađivao vaše domove, slijedi kratka pauza prije nego će isti taj uređaj biti potreban za grijanje prostora u kojima boravite.

Klima uređaje je potrebno očistiti i dezinficirati minimalno jednom godišnje, a poželjno je dva puta, te na njima učiniti potpunu pripremu za upotrebu u idućoj sezoni. Na vrijeme provjerite radi li sve kako treba kako kasnije ne bi nastali veći kvarovi. Osim zbog ispravnosti uređaja, bolje učinkovitosti i ušteda, klime je potrebno redovno servisirati i zbog higijene zraka.

Provjerite ispravnost klima uređaja

Sami možete oprati filtre s vanjske strane uređaja, provjeriti jesu li cijev za odvod kondenzata i bakrene cijevi oštećene te zamijeniti baterije u daljinskom upravljaču. Ukoliko opazite da nešto od spomenutog nije uredu, ili primjetite slabiji rad, čudne zvukove ili neugodan miris – znak je da trebate pozvati ovlaštenog servisera.

Tijekom servisa pregledava se uređaj, lužinom ispire odvod, dezinficira isparivač, ispuhuje kondenzator vanjske jedinice te se kontrolira tlak plina i temperatura ispuha.

Održavanje tijekom sezone

Osim obaveznog servisa dva puta godišnje, i tijekom sezone potrebno je voditi računa o klimatizacijskom uređaju – redovito uklanjajte prašinu te čistite filtere unutrašnje jedinice. Neki filteri se mogu čistiti, dok se neki moraju mijenjati – konzultirajte se sa stručnjakom kako bi saznali više. Provjerite jeli sve uredu s ventilima, kao i vanjsku jedinicu koju treba redovito provjeravati i ukloniti onečišćenja (prljavština, grančice, lišće i sl.). Ukoliko primjetite bilo kakve nepravilnosti pozovite ovlaštenog servisera.

Trebate li savjet kako održavati klima uređaj, ili Vam je potreban pregled i servis, javite se stručnom timu Regulator-a.  Obratite nam se s povjerenjem na broj 032 331 382 ili putem emaila [email protected].

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)