Email: info@regulator.hr

Nazovite nas: (+385) 32 331 382

Email: info@regulator.hr

Nazovite nas: (+385) 32 331 382

Kako održavati plinski bojler?

Prrikaz bojlera s natpisom ''Kako održavati plinski bojler''

29/09/2018

Kako bi osigurali dugotrajan i učinkovit rad plinskog bojlera, uređaj je potrebno redovito održavati. Najbolje vrijeme za servis bojlera je rana jesen, nakon “ljetne stanke” i prije nego počne svakodnevno raditi. Najgori scenarij je čekati početak sezone grijanja jer tada kvar može značiti prestanak grijanja domaćinstva za vrijeme hladnih dana. Uz to, majstori su tada najzaposleniji i postoji mogućnost da neće moći u istom danu doći na teren i otkloniti kvar.

Svakih nekoliko godina potrebno je napraviti veći servis plinskog bojlera koji uključuje kemijsko čišćenje primarnog i sekundarnog izmjenjivača (kako bi se otklonio kamenac).

 

Zašto čistiti bojler?

Redovno pregledavanje i servisiranje plinskih bojlera jamči dugotrajniji i sigurniji rad uređaja te bolju potrošnju energenta. Nečistoća, prašina i kamenac koji se taloži na unutarnjim stijenkama uzrokuju loše sagorijevanje i gubitak energije te povećanu potrošnju plina, a iskustva pokazuju da se bojleri koji se ne servisiraju redovito češće kvare. Uz to, mnogi proizvođači zahtijevaju reovito održavanje uređaja od strane ovlaštenog servisa ukoliko želite zadržati njihovo jamstvo.

 

Što uključuje servis plinskog bojlera?

Kod svih servisa trtka Regulator koristi isključivo najkvalitetnije materijale koji ne oštećuju brtve i navoje te koji produljuju vijek trajanja uređaja.

Mehanički servis plinskog bojlera uključuje (godišnji servis):

  • Čišćenje bojlera od prljavštine
  • Zamjena svih brtvi
  • Kontrola exp posude
  • Čišćenje ventilatora
  • Čišćenje elektroda
  • Kontrola elektroda paljenja

 

Kemijski servis bojlera uključuje:

  • Čiščenje primarnog i sekundarnog izmjenjivača od kamenca.

     

 

Regulator je dugogodišnji ovlašteni Vaillant serviser i član VSS mreže servisera. Naši serviseri izlaze na teren na području Vinkovaca, Vukovara, Iloka, Županje, Osijeka i okolnih mjesta.  

Nemojte čekati da Vam se uređaji pokvare – servisirajte ih i održavajte redovito.

Povezane Vijesti

Pin It on Pinterest

Share This