Savjeti

Kako održavati peć na pelet

Redovito održavanje peći produžuje životni vijek proizvoda i olakšava njegovu upotrebu te zadržava svojstva peći. Osim što ima veću potrošnju i smanjenu učinkovitost, prljava i neodržavana peć nije sigurna za korištenje.

Svakodnevno održavanje ne zahtijeva posebna znanja i vještine, kao niti poseban alat, dok jednom godišnje trebate pozvati profesionalca koji će temeljito pregledati peć i napraviti servis. Uz to, savjetujemo vas da odabirete kvalitetne, certificirane pelete napravljene od drva (točnije ostataka drva) koji su bez kemijskih supstanci.

Čišćenje pojedinih dijelova peći obavlja se na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj razini. Čišćenje i održavanje se obavlja isključivo kada je peć potpuno hladna i isključena iz utičnice. Važno je da čišćenje uvijek izvodite prema preporukama proizvođača.

Čistite ložište, ladicu za pepeo i staklo kamina

Ložište peći potrebno je svakodnevno čistiti od pepela, prašine i ostatka ogrijeva. Ložište je najbolje čistiti usisavačem namijenjenim baš za tu svrhu. Ladicu za pepeo možete čistiti jednom do dva puta tjedno, ovisno koliko često koristite peć. Staklo po potrebi očistite sredstvom namijenjemim za čišćenje stakla kamina, no mogu poslužiti i stare novine.

Kontrolirajte spremnik

Prilikom punjenja opskrbnog spremnika pregledajte svrdlo kako ne bi došlo do začepljenja. Pričekajte da se spremnik isprazni do kraja prije novog punjenja kako bi mogli detaljnije pogledati jeli sve uredu. Ukoliko primjetite otpad uklonite ga.

Godišnje napravite detaljniji servis

Svake godine potrebno je napraviti veći servis te se za to preporuča pozvati stručnu osobu. Da bi se zadržalo jamstvo na proizvod, proizvođači zahtijevaju da servis obavlja za to ovlaštena osoba. Od ovlaštene osobe obavezno zatražite potvrdu o obavljenom servisu.

Ovlašteni serviser obavit će slijedeće radnje:

– pažljivo čišćenje ložišta kamina
– čišćenje i pregled cijevi za dimovod
– pregled i po potrebi zamjena silikonskih brtvila u cijevima za dimovod
– pregled i po potrebi zamjena brtvene pletenice na vratima kamina
– pregled i čišćenje mehaničkih dijelova ( motor i ventilatori)
– pregled elektroničkih i električnih komponenti
– zamjena upaljača

Regulator d.o.o. ovlašteni je serviser peći Senko i Centrometal. Ukoliko Vam je potreban pregled peći ili servis iste obratite nam se s povjerenjem.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)