Savjeti

Kako održavati klima uređaj

održavanje i serivs klima uređaja, vinkovci, vukovar, ilok, županja, kvar klime, kapanje klime, zaleđena klima, kapanje iz klime,

Klima uređaje potrebno je redovito održavati, minimalno jednom godišnje, uz povremeno samostalno čišćenje i održavanje. Proljeće je idealno vrijeme za čišćenje uređaja – nakon sezone grijanja u kojima je većina uređaja mirovala i prije sezone hlađenja u kojima će uređaj raditi povećanim kapacitetom dulji period vremena.

Zašto održavati klima uređaj

Prvi i osnovni razlog redovitog održavanja klima uređaja je vaše zdravlje. Zbog vlage klimatizacijski uređaj predstavlja idealno okruženje za razvijanje bakterija, gljivica i plijesni. Osim štetnosti zdravlju, zapušteni uređaji upuhivat će u prostoriju zrak neugodnog mirisa, što svakako želimo izbjeći.

Bosch klima uređaj namješten na 26 celzijevih stupnjeva

Osim zdravlja, klime je potrebno čistiti i kako bi osigurali maksimalnu učinkovitost uređaja. Neodržavani uređaji troše više električne energije uz slabije hlađenje/grijanje.

Uređaj koji se ne održava i u kojem se taloži prašina zagušuje se, zrak u njemu s vremenom sve teže cirkulira te mu se smanjuje vijek trajanja.

Uz gore navedene razloge, servis se jednom godišnje preporuča napraviti i da bi se zadržalo jamstvo proizvođača. Ovisno o proizvođaču, a danas sve češće, kako bi se zadržalo jamstvo u predviđenom jamstvenom roku, proizvođači zahtijevaju da se uređaj redovito održava od strane ovlaštenog servisera.

Kako sami možete očistiti klima uređaj

Sami možete oprati filtre s vanjske strane uređaja, provjeriti jesu li cijev za odvod kondenzata i bakrene cijevi oštećene te zamijeniti baterije u daljinskom upravljaču.

Prije samostalnog čišćenja filtera proučite upute proizvođača. Ugasite uređaj, isključite ga iz struje te skinite poklopac. Izvadite filter, očistite od većih onečišćenja te ga potom operite toplom vodom. Postoje i sredstva za čišćenje i dezinfekciju, a prije korištenja istih posavjetujte se sa stručno osobom. Jako je važno dobro osušiti filter prije vraćanja u klima uređaj.

Napomenut ćemo da se neki filteri mogu čistiti, dok se neki ne mogu i potrebno ih je zamijeniti – konzultirajte se sa stručno osobom.

Sami možete provjeriti vanjsku jedinicu i očistite ju od prljavštine (granja, lišća i sl.) – to bi povremeno trebali raditi tijekom cijele godine.

Ukoliko opazite da nešto od spomenutog nije uredu, ili primjetite slabiji rad, čudne zvukove ili neugodan miris – znak je da trebate pozvati ovlaštenog servisera.

Prikaz čišćenja unutarnje jedinice klima uređaja

Regulator Vinkovci ovlašteni je servis poznatih brandova klima uređaja

Što uključuje servis klima uređaja

Servis klima uređaja od strane ovlaštenog servisera znači da će cijeli postupak biti napravljen prema uputama proizvođača, od strane osobe koja je obučena za taj posao. Servis klime obuhvaća:

  • čišćenje filtera unutarnje jedinice
  • dezinficiranje isparivača unutarnje jedinice
  • čišćenje ventilatora unutarnje jedinice
  • čišćenje maske unutarnje jedinice
  • čišćenje odvoda kondezata
  • kontrola količine rashladnog medija
  • općenita kontrola ispravnosti.

Trebate li servis klima uređaja ili savjet kako samostalno očistiti uređaj slobodno nam se javite. Regulator d.o.o. ovlašten je za montažu i servis LG, Mitsubishi, Gree, Toshiba, Daikin, Midea, Korel, Azuri, Samsung i Vivax klimatizacijskih uređaja te U NAŠOJ PONUDI možete pronaći sve proizvode spomenutih brandova po najpovoljnijim cijenama uz besplatnu dostavu i mogućnost plaćanja do 12 PBZ rata na jestu ugradnje.

Prikaz poznatih brandova klima uređaja

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)