Savjeti

Kako održavati klima uređaj

Klima uređaje potrebno je redovito održavati, minimalno jednom godišnje, uz povremeno samostalno čišćenje i održavanje. Proljeće je idealno vrijeme za čišćenje uređaja – nakon sezone grijanja u kojima je većina uređaja mirovala i prije sezone hlađenja u kojima će uređaj raditi povećanim kapacitetom dulji period vremena.

Zašto je važno servisirati klima uređaj

Prvi i osnovni razlog redovitog održavanja klima uređaja je vaše zdravlje. Zbog vlage klimatizacijski uređaj predstavlja idealno okruženje za razvijanje bakterija, gljivica i plijesni. Osim štetnosti zdravlju, zapušteni uređaji upuhivat će u prostoriju zrak neugodnog mirisa, što svakako želimo izbjeći.

Osim zdravlja, klime je potrebno čistiti i kako bi osigurali maksimalnu učinkovitost uređaja. Neodržavani uređaji troše više električne energije uz slabije hlađenje/grijanje.

Uređaj koji se ne održava i u kojem se taloži prašina zagušuje se, zrak u njemu s vremenom sve teže cirkulira te mu se smanjuje vijek trajanja.

Uz gore navedene razloge, servis se jednom godišnje preporuča napraviti i da bi se zadržalo jamstvo proizvođača. Ovisno o proizvođaču, a danas sve češće, kako bi se zadržalo jamstvo u predviđenom jamstvenom roku, proizvođači zahtijevaju da se uređaj redovito održava od strane ovlaštenog servisera.

Uočite li nepravilan rad klima uređaja kod ispuhivanja hladnog zraka, kapljanje klime unutarnje jedinice ili neugodan miris da – to je znak da trebate pozvati stručnu osobu za kontrolu i čišćenje klima uređaja.

Sesrviseri tvrtke Regulator d.o.o. Vinkovci

Ovlašteni  servis klima uređaja

Servis klima uređaja od strane ovlaštenog servisera znači da će cijeli postupak biti napravljen prema uputama proizvođača, od strane osobe koja je obučena za taj posao.  

Regulator d.o.o. iz Vinkovaca kao standardnu uslugu nudi dvije vrste servisa klima uređaja: mali servis i veliki servis.

Mali servis klima uređaja

Mali ili godišnji servis klima uređaja tvrtke Regulator uključuje:

 • Dezinfekcija i čišćenje maske, filtera, isparivača i njegovih kanalica te kade kondenzata
 • Propuhivanje i čišćenje odvodnog crijeva
 • Tretiranje klima uređaja antifuginalnim sredstvima

Veliki servis klima uređaja

Veliki ili generalni servis klima uređaja uključuje:

 • Dezinfekcija i čišćenje maske, filtera, isparivača i njegovih kanalica te kade kondenzata
 • Propuhivanje i čišćenje odvodnog crijeva
 • Tretiranje klima uređaja antifuginalnim sredstvima
 • Čišćenje turbine
 • Provjera elektromehaničkog sustava
 • Pregled freonskog kruga i elektroinstalacija

Pri servisiranju i održavanju klima koristimo samo profesionalnu opremu i originalne rezervne dijelove čime jamčimo siguran i dugotrajan rad uređaja. S našim timom servisera, velikim lagerom rezervnih dijelova, izrađenim vlastitim CRM sustavom za podršku klijentima koji nam omogućuje brže zaprimanje poziva i otklanjanje kvarova te timom za hitne intervencije (odaziv unutar 24h) nudimo profesionalnu i potpunu podršku našim klijentima!

Držeći korak s inovacijama, pri održavanju klima uređaja koristimo najnovija sredstva koja su se kvalitetom nametnula na tržištu, a samim time i kvaliteta naše usluge je podignuta na novu razinu.

Sredstva za čišćenje klima uređaja

Uređaj CoilJet je profesionalna lako prenosiva pumpa za čišćenje isparivača i kondenzatora klima i rashladnih uređaja. U kombinaciji s istoimenim sredstvom sigurno i pouzdano očistit će i najprljavije klima uređaja. CoilJet sredstvo formulirano je za uništavanje bakterija plijesni i gljivica.

Ako se rabi prema uputama, CoilJet sredstvo uništava:

 • Pseudomonas aeruginosa
 • Staphylococcus aureus i Salmonella Choleraesuis
 • Uzročnike gripe A i Hongkonške gripe, te herpesa simplex tip 2
 • Djeluje fungicidno na Trichophyton mentagraphytes
 • Sprječava razvoj plijesni
 • Učinkovito odstranjuje neugodne mirise koji su posljedica metabolizma mikroorganizama.

Regulator d.o.o. pri održavanju klima uređaja koristi samo profesionalna sredstva i originalne rezervne dijelove

CoilJet sredstvo se može rabiti u bolnicama, kućanstvu, liječničkim i zubarskim ordinacijama, dječjim vrtićima i sl. Proizvod je registriran u registar biocidnih pripravaka pri Ministarstvu zdravlja pod brojem 534-08-01-4/3-09-2 te je testiran protiv Legionele u skladu s normom EU-1276.

Sredstva za čišćenje drenažne tave i odvodne linije

Hydrex A/C tablete su dizajnirane za klima uređaje, ovlaživače i hladnjake u kojima postoji opasnost od neugodnih mirisa i preljevanja vode iz drenažne tave. Mogu se koristiti u komercijalnim klima uređajima.

Održavaju čistoću u drenažnim tavama i linijama odvodnje i kontroliraju stvaranje neugodnih mirisa i mulja u klima uređajima. Sprečavaju rast i razmnožavanje bakterija i ostalih mikroorganizama, koroziju i stvaranje kamenca, začepljenje drenažne tave i linije odvodnje kamenca.

Mirisni gel za osvježavanje prostora

Mirisni gel namijenjen za osvježavanje zraka iz klima uređaja. Kada se stavi u čisti uređaj, otpušta ugodan miris kojeg struja zraka raznosi po prostoru te daje svježinu i dojam upravo očišćenog uređaja i prostora.

Smelly Jelly dostupan je u šest ugodnih mirisa.

Doziranje se vrši prema vlastitim preferencijama mirisa jačeg ili slabijeg intenziteta pri čemu treba voditi računa o intenzitetu mirisa i veličini prostora. Uz novu, poboljšanu formulu gel je stabilan i na visokim temperaturama (do 70°C)

Sva sredstva odobrena su od ministarstva zdravlja.

Kontaktirajte nas za servis klima uređaja

Trebate li servis klima uređaja ili savjet kako samostalno očistiti uređaj slobodno nam se javite. Regulator d.o.o. ovlašten je za montažu i servis Midea, Korel, Gree, Azuri, Mitsubishi, Vaillant i Daikin klimatizacijskih uređaja te u našoj ponudi možete pronaći sve proizvode spomenutih brandova po najpovoljnijim cijenama uz besplatnu dostavu i mogućnost plaćanja do 12 rata na mjestu ugradnje.

Za sva pitanja o servisiranju i kupovini klima uređaja stojimo vam na raspolaganju:

Adresa poslovnice: Ulica Bana Josipa Jelačića 17, 32100 Vinkovci

Tel: 032 338 282

E-mail: [email protected]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)