Savjeti

Kako ispustiti zrak iz radijatora

Prije početka sezone grijanja preporučljivo je napraviti kontrolu sustava grijanja, o čemu smo nedavno pisali, a jedna od radnji koje spadaju u tu kategoriju je odzračivanje radijatora.

Radijatori koji u sebi zadržavaju zrak slabije griju (neravnomjerno raspoređena toplina – gore su hladni a pri dnu topli)  i mogu proizvoditi neobične zvukove (pištanje, zvuk curenja vode), stoga se pobrinite odzračiti ih prije početka sezone grijanja.

Kako odzračiti radijatore

Postupak ispuštanja zraka iz radijatora je vrlo jednostavan. Od alata potrebni su vam tek ključ za odvrtanje ventila radijatora, posuda i krpa.

  • Pobrinite se da je centralno grijanje isključeno
  • Krpom omotajte ventil a posudu za vodu postavite ispod ventila radijatora
  • Odvrnite ventil i ispuštajte zrak van sve dok ne počne curiti voda. Budite oprezni budući da voda i zrak iz iz radijatora mogu biti vrući
  • Curenje vode znak je da je zrak izišao van te da je vrijeme za zavrtanje ventila – i vaš posao je gotov!

Nakon odzračivanja upalite grijanje i provjerite griju li svi radijatori kako treba. Prekontrolirajte tlak u sustavu grijanja –  ako je tlak prenizak, sustav je potrebno nadopuniti vodom.

Imate li i nakon odzračivanja poteškoća s grijanjem možete ponoviti postupak, a ukoliko se problemi nastave pozovite stručnu osobu koja će pregledati radijatore i cijeli sustav.

Trebate li savjet kako održavati sustav grijanja ili pomoć pri otklanjanju kvarova obratite nam se s povjerenjem. Regulator Vinkovci ovlašteni je za servis i montažu mnogih poznatih brandova s područja grijanja i klimatizacije. Naši serviseri izlaze na teren na području Vinkovaca, Vukovara, Iloka, Županje, Osijeka i okolnih mjesta.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)