Savjeti

Kada je najbolje vrijeme za očistiti plinski bojler

vinkovci, vukovar, ilok, županja, otok
Viallant bojler

Bojler treba čistiti jedno godišnje

Redovno pregledavanje i servisiranje plinskih bojlera jamči dugotrajniji i sigurniji rad uređaja te bolju potrošnju energenta. Nečistoća, prašina i kamenac koji se taloži na unutarnjim stijenkama uzrokuju loše sagorijevanje i gubitak energije te povećanu potrošnju plina. Upravo to je razlog zbog kojeg stručnjaci preporučuju pregledati uređaj i napraviti servis jednom godišnje. Naše iskustvo pokazuje da bojleri koji se redovito održavaju imaju dulji vijek trajanja te da kod njih rijeđe dolazi do neočekivanih i većih kvarova.

Kada je pravo vrijeme za napraviti servis?

Neke osobe bojler servisiraju tek po potrebi – usred sezone grijanja kada se pojave određene poteškoće pri radu ili kada dođe do kvara bojlera. To je, naravno, najmanje poželjan scenarij s obzirom da neko vrijeme uređaj možda neće raditi. Uz to, u sezoni grijanja serviseri su najzaposleniji te postoji mogućnost da neće moći izaći na teren istog trena, samim time niti otkloniti kvar u kratkom roku. Drugi servisiraju svoje bojlere nakon sezone grijanja smatrajući da im je potreban pregled nakon što su odradili svoj posao u mjesecima prije. To je svakako bolji izbor nego čekati da se nešto pokvari i nije pogrešno servis obaviti na proljeće. Idealno vrijeme za servis je zapravo u rujnu ili listopadu – razdoblju nakon toplih mjeseci u kojima je bojler minimalno ili nije uopće radio.

Svakih nekoliko godina potrebno je napraviti veći servis bojlera koji uključuje kemijsko čišćenje primarnog i sekundarnog izmjenjivača (kako bi se otklonio kamenac).

Nakon servisa preporučljivo je postaviti naljepnicu s podatcima o tvrtki koja je napravila servis, datumom servisa te podsjetnikom kada treba napraviti slijedeći pregled. Na taj način drugi serviseri te sam korisnik imaju uvid u podatke tko je i kada servisirao uređaj, te kada je na redu slijedeći servis.

Naljepnice s podatcima o tvrtki koja je napravila servis

Naljepnice s podatcima o tvrtki koja je napravila servis. Regulator je ovlašteni Vaillant servis i ovlašteni servis drugih brandova.

Nemojte čekati da vam se bojler pokvari – napravite servis na vrijeme.

Regulator d.o.o. servisira sve vrste plinskih bojlera na području Vukovarsko-srijemske županije (Vukovar, Vinkovci, Županja, Ilok i okolna mjesta) te nam se obratite ukoliko trebate savjet ili stručnu pomoć.

Servis plinskih bojlera uključuje:

• dolazak na lokaciju
• čišćenje uredaja od prašine
• čišćenje plamenika i elektroda
• čišćenje primarnog izmjenjivača
• čišćenje komore za izgaranje (fasadni uređaji)
• provjera, punjenje ili praznjenje ekspanzijske posude
• kontrola, te eventualno podešavanje uređaja
• kontrola odvoda dimnih plinova
• kontrola nepropusnosti uređaja na hidrauličkom i plinskom dijelu
• provjera funkcionalnosti bojlera

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)