Savjeti

Ispuštanje vode iz bojlera

Ispuštanje vode iz bojlera

Kako ispustiti vodu iz bojlera

Jedno od čestih pitanja koje klijenti i kupci postavljaju našim zaposlenicima je “Kako ispustiti vodu iz električnog bojlera?” Razlozi za pražnjenje bojlera su raznoliki – čišćenje od kamenca, zamjena bojlera, premještanje na drugo mjesto, kvar ili slabiji rad grijača – no ono što je svakako najbitnije u samom postupku ispuštanja vode iz bojlera je sigurnost.

Isključite bojler iz struje

Kao što smo rekli – sigurnost je najbtinija! Stoga, prvi korak pri ispuštanju vode iz bojlera je isključivanje bojlera iz struje kako bi izbjegli strujni udar i druge moguće opasne scenarije.

Ispustite toplu vodu

Otvorite slavinu i pustite da iz bojlera iscuri sva topla voda. Prije pražnjenja u bojleru treba biti samo hladna voda. Ukoliko je bojler radio nedavno, sačekajte da se ohlade dijelovi kroz koji je išla vruća voda.

Zatvorite ventil za dovod hladne vode

Treći korak je zatvaranje ventila za dovod hladne vode.

Ispuštanje vode

Nakon što smo stopirali dovod vode, na redu je ispuštanje vode iz bojlera. Imajte na umu da, ukoliko je bojler iznad kade, možete odvrniti poklopac grijača ili samo odvrnuti crijeva tople i hladne vode i tako ispustiti vodu i kamenac direktno u kadu ili posudu ispod bojlera.

Urednije rješenje je spajanje crijeva od tuša na cijev za hladnu vodu kroz koje će teći voda iz bojlera nakon odvrtanja sigurnosnog ventila.

Sva voda bi trebala istjeći iz bojlera nakon 5 minuta ukoliko se postupak pravilno odradi.

Pozovite stručnog majstora

Iako samo pražnjenje vode iz bojlera nije zahtjevan posao, ukoliko nemate iskustva sa sličnim poslovima preporučamo vam obratiti se stručnom majstoru kako bi cjelokupni posao odradio kako treba. Uz uredno i sigurno obavljen posao ispuštanja vode, ukoliko je razlog ispuštanja slabiji rad ili kvar, majstor će znati prepoznati kvar bojlera i napraviti što je potrebno kako bi se on vratio u funkciju.

Trebate li savjet ili servis bojlera na području Vukovarsko-srijemske županije, obratite nam se s povjerenjem. Regulator Vinkovci vodeća je tvrtka na svom području poslovanja u Vukovarsko-srijemskoj županiji s iskustvom od gotovo 30 godina te stručnim i obrazovanim serviserima!

Regulator poslovnica: Ulica Bana Josipa Jelačića 13, 32100 Vinkovci

Tel: 032 338 282

E-mail: [email protected]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)