Email: info@regulator.hr

Nazovite nas: (+385) 32 331 382

Email: info@regulator.hr

Nazovite nas: (+385) 32 331 382

Prozračivanje doma bez toplinskih gubitaka je moguće!

Ilustracija Vaillant recoVAIR sustava za ventilaciju

10/12/2019

U toplijem vremenu u godini naši prozori su većinu vremena otvoreni, što znači da je u tim danima naš dom opskrbljen svježim zrakom. No, u zimskom periodu zbog zadržavanja topline u domu sve rjeđe otvaramo prozore. To znači i da je zrak u našim domovima ustajao. Ustajali zrak, osim što uzrokuje pospanost i utječe na raspoloženje, može biti i opasan zbog štetnih tvari koje udišemo.

Preporuča se da se dom prozrači nekoliko puta u danu, a minimum bi bio ujutro i navečer. To znači da bismo minimalno dva puta u danu morali otvoriti prozore i vrata u domu kako bi ustajali zrak izašao van, a umjesto njega u dom ušao hladni izrak.

Radi očuvanja zdravlja, preporuka je da se prostori prozrače barem dva puta dnevno!

Očito je ventiliranje prostora vrlo važno za zdravlje i ugodan boravak u prostoru, ali toplinski gubici pritom djeluju obeshrabrujuće. Zbog sve kvalitetnijih građevinskih materijala koji se koriste u gradnji i zbog dobrog brtvljenja materijala toplinski gubici su manji, ali se smanjuje i mogućnost prirodne izmjene zraka. Posljedica nedostatka izmjene zraka može biti povećana koncentracija vlage u zraku, a time uzrokovana i plijesan na zidovima. Kako bi se to izbjeglo, bitno je redovito zračiti dom i kontrolirati vlažnost zraka u domu.

Vaillant nudi rješenje – recoVAIR 60

Na sreću, ne moramo nužno birati između vlage i plijesni s jedne strane, i ugodnog i čistog zraka s druge strane.

Uređaj recoVAIR 60 je rekuperator zraka koji se jednostavno integrira u vaše domove jer ne zahtjeva razvod cijevi za dovođenje i odvođenje zraka. On u sebi ima keramički regenerator pomoću kojeg se vrši izmjena topline i moguće je ostvariti povrat energije do čak 85%.

Želite li svjež i čist zrak u svom domu bez istovremenog gubitka topline, razmislite o ugradnji Vaillat uređaja recoVAIR 60.

Ovakav decentralizirani ventilacijski sustav zraka ima broje pogodnosti:

  • Ventilacija pojedinih prostorija ili kompletnih objekata
  • Dvije izvedbe sa žičanim ili bežićnim međusobnim povezivanjem jedinica
  • Jedinice su opremljene s ventilatorom i keramičkim izmjenjivačem
  • Direktna ugradnja na vanjski zid prostorije
  • Daljinski nadzor i upravljanje
  • Nadzor svjetlost, vlažnosti zraka i CO2

Ilustracija funkcionalnosti recoVAIR sustava

RecoVAIR 60 vrši izmjenu topline i ostvaruje povrat energije do čak 85%!

 

 

Moguće ga je koristiti kao samostalnu jedinicu u nekom prostoru, a može se koristiti i više jedinica za jedan stambeni prostor kako bi došlo do kvalitetnije distribucije zraka. Suptilni dizajn recoVAIR-a neće narušiti sklad u vašem domu, a pozitivne učinke osjetit ćete odmah nakon ugradnje ovog uređaja!

 

Regulator Vinkovci ponosan je član posebne skupine ovlaštenih servisa pod nazivom Vaillant Servis Sistem. U našoj poslovnici možete pronaći sve Vaillant proizvode po sjajnim uvjetima kupovine uz ovlaštenu montažu i besplatnu dostavu za Vinkovce, Vukovar, Ilok, Županju, Osijek i okolna mjesta.

Povezane Vijesti

AroTHERM Split dizalica topline

AroTHERM Split dizalica topline

Vaillant dizalice topline najbolji su primjer idealnog iskorištavanja obnovljivih izvora energije. One iskorištavaju...

Pin It on Pinterest

Share This