Proizvodi

Prozračivanje doma bez toplinskih gubitaka je moguće!

U toplijem vremenu u godini naši prozori su većinu vremena otvoreni, što znači da je u tim danima naš dom opskrbljen svježim zrakom. No, u zimskom periodu zbog zadržavanja topline u domu sve rjeđe otvaramo prozore. To znači i da je zrak u našim domovima ustajao. Ustajali zrak, osim što uzrokuje pospanost i utječe na raspoloženje, može biti i opasan zbog štetnih tvari koje udišemo.

Preporuča se da se dom prozrači nekoliko puta u danu, a minimum bi bio ujutro i navečer. To znači da bismo minimalno dva puta u danu morali otvoriti prozore i vrata u domu kako bi ustajali zrak izašao van, a umjesto njega u dom ušao hladni izrak.

Radi očuvanja zdravlja, preporuka je da se prostori prozrače barem dva puta dnevno!

Očito je ventiliranje prostora vrlo važno za zdravlje i ugodan boravak u prostoru, ali toplinski gubici pritom djeluju obeshrabrujuće. Zbog sve kvalitetnijih građevinskih materijala koji se koriste u gradnji i zbog dobrog brtvljenja materijala toplinski gubici su manji, ali se smanjuje i mogućnost prirodne izmjene zraka. Posljedica nedostatka izmjene zraka može biti povećana koncentracija vlage u zraku, a time uzrokovana i plijesan na zidovima. Kako bi se to izbjeglo, bitno je redovito zračiti dom i kontrolirati vlažnost zraka u domu.

Vaillant nudi rješenje – recoVAIR 60

Na sreću, ne moramo nužno birati između vlage i plijesni s jedne strane, i ugodnog i čistog zraka s druge strane.

Uređaj recoVAIR 60 je rekuperator zraka koji se jednostavno integrira u vaše domove jer ne zahtjeva razvod cijevi za dovođenje i odvođenje zraka. On u sebi ima keramički regenerator pomoću kojeg se vrši izmjena topline i moguće je ostvariti povrat energije do čak 85%.

Želite li svjež i čist zrak u svom domu bez istovremenog gubitka topline, razmislite o ugradnji Vaillat uređaja recoVAIR 60.

Ovakav decentralizirani ventilacijski sustav zraka ima broje pogodnosti:

  • Ventilacija pojedinih prostorija ili kompletnih objekata
  • Dvije izvedbe sa žičanim ili bežićnim međusobnim povezivanjem jedinica
  • Jedinice su opremljene s ventilatorom i keramičkim izmjenjivačem
  • Direktna ugradnja na vanjski zid prostorije
  • Daljinski nadzor i upravljanje
  • Nadzor svjetlost, vlažnosti zraka i CO2
Ilustracija funkcionalnosti recoVAIR sustava

RecoVAIR 60 vrši izmjenu topline i ostvaruje povrat energije do čak 85%!

Moguće ga je koristiti kao samostalnu jedinicu u nekom prostoru, a može se koristiti i više jedinica za jedan stambeni prostor kako bi došlo do kvalitetnije distribucije zraka. Suptilni dizajn recoVAIR-a neće narušiti sklad u vašem domu, a pozitivne učinke osjetit ćete odmah nakon ugradnje ovog uređaja!

Regulator Vinkovci ponosan je član posebne skupine ovlaštenih servisa pod nazivom Vaillant Servis Sistem. U našoj poslovnici možete pronaći sve Vaillant proizvode po sjajnim uvjetima kupovine uz ovlaštenu montažu i besplatnu dostavu za Vinkovce, Vukovar, Ilok, Županju, Osijek i okolna mjesta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)