Proizvodi

Norveški radijatori

Norveški radijatori

Norveški radijatori – što su, kako rade i isplati li se grijati pomoću njih

Norveški radijatori se često ističu kao jedno od najisplativijih oblika grijanja te ćemo vam u ovom tekstu objasniti koje su prednosti ovog načina grijanja, kada su norveški radijatori dobar odabir a kada ipak postoji bolje rješenje od njih.

Princip rada norveških radijatora

Princip rada norveških radijatora je isti kao i kod drugih električnih grijalica – hladan zrak ulazi u grijalicu, zagrijava se na grijaču te potom topli, lakši zrak izlazi iz grijalice u smjeru prema gore. Dakle, kao i kod „uobičajenih” konvektorskih grijalica, potrošnja struje je prema deklaraciji –  ako su norveški radijatori deklarirani za 1kW u 1h ce potrosit 1kWh.

Norveški radijatori su zapravo grijalice na struju koje zbog svoje estetike, kvalitete izrade i pametnih osobina imaju dodatnu vrijednost u odnosu na „obične” grijalice te usporedno s njima mogu donjeti određene uštede.

Komfor i estetika – veliki plus norveških tadijatora

Ono gdje se norveški radijatori razlikuju od „običnih” konvektorskih grijalica su detalji koji im uistinu daju prednost u odnosu na druge grijalice.

Norveški radijatori su elegantna, moderna grijaća tijela koja je jednostavno instalirati i koja ne zauzimaju puno mjesta. Veliki izbor radijatora raznih snaga i proizvođača omogućuju svakom korisniku naći proizvod za sebe, a pametna, precizna regulacija donosi komfor i uštede zbog lakog rukovanja i minimalnih oscilacija u odnosu na željenu temperaturu.

Sam grijač radijatora, kao i ugrijana površina, nisu prevrući te nisu opasni na dodir, ne spaljuju čestice u zraku i iz radijatora ne osjetite isparavanje vrućeg zraka. Dugogodišnje jamstvo i kvaliteta izrade dodatni su plus norveških radijatora.

Inverter klima učinkovitije zagrijava prostor

Ako ih uspoređujemo s drugim oblicima grijanja na struju, norveški radijatori su dosta neučinkovitiji u odnosu na dizalice topline i klima uređaje koji su najisplativiji način grijanja na struju. Inverter klima uređaji za utrošenih 1 kW snage mogu dati 3 do 5 kW toplinske energije (jedini električni uređaj koji generira više topline nego što troši struje) što ih čini izrazito ekonomičnim načinom grijanja s kojim se teško nadmetati.

Kao i kod drugih električnih grijalica, loša izolacija objekta može značiti brze i velike gubitke topline te samim time i visoke račune za struju. Ukoliko objekt nije adekvatno izoliran, norveški radijatori vam neće donjeti uštedu i to morate imati na umu prije investicije. Uštedu može ostvariti pametnim korištenjem grijaćeg tijela, što norveški radijatori omogućuju.

U odnosu na druge konvektorske grijalice nedostatak norveških radijatora je velika početna cijena.

Prednosti i nedostatci norveških radijatora

Zaključno, norveški radijatori su moderne i elegantne grijalice na struju koje rade na principu konvekcije te koje zbog svojih pametnih osobina i kvalitete izrade predstavljaju komforan način grijanja i mogu donjeti uštede u odnosu na „obične” grijalice, no ne predstavljaju najjeftiniji oblik grijanja na struju.

Prednosti norveških radijatora

– Komfor

– Estetika

– Jednostavna montaža

 – Niži troškovi ugradnje u odnosu na centralno grijanje

– Precizna regulacija temperature

– Raspon snage radijatora na tržištu

Nedostatci norveških radijatora

– Nije najisplativiji način grijanja na struju (inverter klime su isplativija investicija)

– Skuplji od klasičnih grijalica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)