Proizvodi

AroSTOR VWL B dizalica topline za pripremu tople vode

Dizalice topline, poznate još kao i toplinske pumpe, koriste geotermalnu energiju iz zemlje, podzemnih voda ili zraka te preko sustava grijanja prenose toplinu u stambeni prostor. Uz to, one služe i za zagrijavanje vode i za pripremu potrošne tople vode.

Tražite li najbolji ekološki način za pripremu potrošne tople vode, Vaillantova dizalica topline zrak/voda aroSTOR VWL B je najbolje rješenje za Vas! Ekološki je prihvatljivo rješenje zato što koristi prirodno rashladno sredstvo R290 bez klora te na taj način ne ugrožava ozonski omotač. Energiju za zagrijavanje potrošne vode dobiva iz zraka, iz samog prostora objekta ili iz vanjskog okoliša bez obzira na doba godine.

Visoka učinkovitost i kvaliteta

AroSTOR VWL B dolazi u dvije izvedbe, varijanta od 80 i varijanta 100 litara, a namijenjena je zidnoj ugradnji.

Vaillant se pobrinuo i za situacije kad zidna ugradnja nije moguća pa je učinio dostupnim i podno postolje za nju. Zbog svojih dimenzija (promjer 53cm) ovaj je proizvod idealan za višestambene jedinice s manjim brojem osoba u svakom stanu. Razred energetske učinkovitosti ovih dizalica topline je A+ što ih čini vrlo učinkovitim. Mogu zagrijavati sanitarnu vodu u temperaturnom rasponu od -7°C do 35°C, a ako temperature zraka prekorače ovaj raspon, onda zagrijavanje vode automatski preuzima integrirani električni grijač.

Spremnik za toplu vodu napravljen je od čelika i emajliran je s vodene strane, a tvornički uronjena magnezijska anoda pruža izuzetno dobru zaštitu od korozije. Način rada ove dizalice topline izuzetno je tih (43dB), a upravljačka ploča sa LC zaslonom omogućuje jednostavno programiranje načina rada dizalice topline sa opcijama:

  • odabir željene temperature
  • vremensko programiranje rada
  • zaštita od legionele
  • funkcija godišnjeg odmora
  • zaštita od smrzavanja
  • TURBO funkcija za brzo zagrijavanje spremnika s istovremenim radom kompresora i elektrogrijača
Načini ugradnje AroSTOR VWL B

Načini ugradnje AroSTOR VWL B (izvor: vaillant.hr)

Uz dizalicu topline u ponudi su i koncentrični setovi za vodoravno ili okomito dovođenje i odvođenje zraka potrebnog za rad. Oni su toplinski izolirani, a obvezno je poštivati smjernice iz instalacijskih uputa u kojima se navodi da je cijev moguće produžiti najviše 5 metara bez korištenja koljena. Svako koljeno smanjuje ukupnu dužinu za 2 metra.

Regulator Vinkovci ponosan je član posebne skupine ovlaštenih servisa pod nazivom Vaillant Servis Sistem. U našoj poslovnici možete pronaći sve Vaillant proizvode po sjajnim uvjetima kupovine uz ovlaštenu montažu i besplatnu dostavu za Vinkovce, Vukovar, Ilok, Županju, Osijek i okolna mjesta.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)